slachteteam

HC Slachtenijs (4)

HEERENVEEN – HC Slachtenijs is een wekelijkse rubriek over de voorbereidingen voor de Slachtemarathon voor zowel wandelaars als hardlopers, met informatie over trainingen, schoeisel, voeding, mentale training en oefentochten. De HC heeft 250 kaarten beschikbaar voor belangstellenden voor de Slachtemarathonkuiertocht op 16 juni. Zij starten ‘s morgens vroeg in de tweede groep. Vandaag een kijkje achter de schermen: de organisatie in Heerenveen.

Gisteravond kwamen de laatste aanmeldingen binnen. Vier inwoners van Heerenveen en een inwoonster van Oranjewoud en haar vriendin vroegen of zij er nog bij konden. Op het nippertje dus. En met deze zes sluiten we de lijst met deelnemers af.

De organisatie van de HC-Slachtewandeltrainingen heeft de taken verdeeld. Rutger-Jan Waringa, Iedeke van der Dam en Carlos de Matos Fernandes beantwoorden de emails die via hcslachteoefentocht@gmail.com binnenkomen, houden Facebook HC Slachteoefentocht bij en maken de deelnemerslijsten. Alle deelnemers hebben inmiddels een bevestiging van hen gekregen. Zodra de deelnemerskaar binnen zijn, worden deze per post verstuurd.

Janny en Gerard Huisman beantwoorden telefonische vragen en het trio Durk Zwaagstra, Rinse Smink en Henk Wijnia stippelt de route uit die door de prachtige omgeving van Heerenveen voert. Ook bereiden zij de wandeltrainingen voor. Froukje Nijholt heeft een coördinerende rol.

Ook worden nu alvast voorbereidingen voor de informatieavond op 28 februari getroffen. Voorzitter Anne Jochum de Vries van de stichting Slachtemarathon heeft toegezegd om te komen. Samen met een aantal deskundigen komt hij aan het woord, over de tocht, de voorbereiding, voeding en vocht, schoeisel etc. Tevens is er een informatiemarkt.

Ook Vrienden van de de Stichting Slachtemarathon hebben zich gemeld voor het oefenpakket van de HC. Zij konden zich deze week al inschrijven bij de Stichting Slachtemarathon. De officiële inschrijving start op 16 januari 2012. Iedereen die zich heeft aangemeld bij de HC en – heel belangrijk – op tijd heeft betaald, is verzekerd van een kaart!

Informatie is verkrijgbaar op www.heerenveensecourant.nl, in de Heerenveense Courant, op Facebook Hcslachteoefentocht en emailadres: hcslachteoefentocht@gmail.com, tel. informatie 0629096556 of tel. 0513-640363. Zie ook www.slachtemarathon.nl en www.heerenveensecourant.nl

Bij de foto: De organisatie van de HC-slachteoefentochten met v.l.n.r. Iedeke van der Dam, Gerard Huisman, Carlos de Matos Fernandes, Durk Zwaagstra, Froukje Nijholt, Janny Huisman, Rutger-Jan Waringa en Henk Wijnia (Foto Dennis Stoelwinder). Op de foto ontbreekt Rinse Smink.

Artikel geplaatst door Harry de Jong op 10-01-12 10:12.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Heerenveense Courant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie