beppe

Jonge Heerenvener wil lezers bedanken

HEERENVEEN – Vorige week deed een 10-jarige lezer van de HC een oproep om informatie over het stenen beeld van een leeuw. Getuige onderstaande brief kreeg hij nogal wat reacties.

Geachte Heerenveners,

Bedankt voor alle reacties die ik heb mogen ontvangen op mijn oproep van vorige week. Inmiddels ben ik door mijn ontdekkingstocht langs de ansichtkaarten van pake, alle reacties en dankzij medewerkers van Museum Willem van Haren veel te weten gekomen. Niet alleen het verhaal achter de leeuw is mij nu duidelijk maar nog veel meer over het verleden van Heerenveen. De medewerkers van Museum Willem van Haren hebben nu een tentoonstellingzaal ingericht met de oude kaarten van pake, zodat jullie net als mij in het verleden van Heerenveen kunnen duiken en allemaal bijzondere, mooie en gekke dingen kunnen ontdekken. Dingen waar je waarschijnlijk het bestaan of het verhaal nog niet van kende. En weet je wie ik ook gevonden heb……….De leeuw!!
Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen samen met hun pake en beppe in Museum Willem van Haren een tocht maken langs de kaarten van pake Wiebe waarbij ze speuren naar sporen van het verleden. Zo kun je bijvoorbeeld met kroontjespen zelf een ansichtkaart schrijven in de oude school, een stempel ophalen bij het vroegere postkantoor, langs de bank gaan voor een loonzakje en een lakzegel voor de oorkonde halen. De tocht start om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur en is voor 6 t/m 12 jarigen. Tevens kun je doorlopend een eigen Heerenveen leeuw knutselen.

Oant Sjen in Museum Willem van Haren
Bedankt Koos

Artikel geplaatst door Harry de Jong op 22-02-12 09:05.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Heerenveense Courant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie